top of page

Patrick Carnes og Sexafhængighed

Ifølge CBS News var Patrick Carnes manden som populariserede udtrykket sexafhængighed(1). Han oprettede ”International Institute for Trauma and Addiction Professionals” (ITAAP), samt talrige behandlingscentre for sexafhængighed og skabte CSAT-certificeringen (sexafhængigheds terapeut).
 
Uddannelse og karriere

 • Patrick Carnes modtog en ph.d. i terapeut uddannelse og organisatorisk udvikling fra University of Minnesota i 1980.

 • Han blev tildelt den fremragende Lifetime Achievement Award af Society for fremme af seksuel sundhed (SASH), tidligere kendt som National Council on Sexual Addiction and Compulsivity (NCSAC).

 • Hvert år yder SASH en ”Carnes Award” til fortjenende forskere og klinikere, der har ydet fremragende bidrag til seksuel behandling(2)
   

Patrick Carnes har arbejdet inden for seksuel afhængighed som bl.a.

 • klinisk direktør for seksuelle forstyrrelser på The Meadows i Wickenburg, Arizona,

 • chefredaktør for seksuel afhængighed og kompulsivitet: Journal of Treatment and Prevention journal af National Council of Sexual Addiction / Compulsivity),

 • Bestyrelsesmedlem i National Council of Sexual Addiction / Compulsivity Organization,

 • Rådgiver på det nationale rådgivende bestyrelse for American Academy of Health Care

Providers i Addictive Disorders(3).

 • Carnes er grundlægger og seniorkonsulent for den blide vej på The Meadows-programmet, der ligger i Wickenburg, Arizona(4).

 • Carnes er grundlæggeren af ​​International Institute for Trauma and Addiction Professionals

 

Teori
Ifølge Carnes er kilden til afhængighed -  ​​misbrugerens selvopfattelse. Han mener, at et grundlæggende momentum for afhængigheden er tilvejebragt af "visse grundlæggende overbevisninger", der er forkerte eller mangelfulde. "Almindeligvis opfatter misbrugere sig ikke som værdifulde personer. De tror heller ikke, at andre mennesker vil passe på dem eller opfylde deres behov, hvis alt var kendt om dem, herunder afhængigheden. Endelig mener de, at sex er deres vigtigste behov. Sex er det, der gør isolering tåleligt. Hvis du ikke stoler på mennesker, er en ting, der er sandt om sex - og alkohol, mad, spil og risiko – det er at - det altid gør, hvad det lover - for et kort øjeblik.

"The Stories Behind Sex Addiction". cbsnews.com. Retrieved 10 July 2017.

Carnes biography in a treatment center site

Patrick Carnes, Ph.D." hazelden.org. Retrieved 10 July 2017.

Brown, Sarah. "Inpatient Treatment Help For Sex Addiction Therapy - What is Counseling for Sex Addiction, Rehab, Sexual Addiction". gentlepathmeadows.com. Retrieved 10 July 2017.

"About International Institute for Trauma and Addiction Professionals | IITAP". www.iitap.com. Retrieved 2018-08-01.

bottom of page