top of page

Parterapi efter Utroskab

Opdateret: 20. okt. 2019

parterapi efter utroskab i København
parterapi utroskab

Dansk verdensrekord i Utroskab. Ifølge en undersøgelse publiceret i 2017 af EUROMAN, har 46% af alle danskere haft en affære ved siden af ægteskabet [1] .


Det er faktisk verdensrekord, hvis man skal tro denne undersøgelse. Da utroskab er en af de hyppigste årsager til skilsmisse, er det derfor forståeligt at problemet hører til et af de mest almindelige årsager til at søge parterapi. ​


Genopbygning af forholdet efter utroskab.

Genopbygning af et forhold efter utroskab kan være kompliceret men absolut ikke umuligt. Mange kommer til terapi efter at der har været en affære, og søger hjælp til at komme videre og finde håb for forholdet, på trods af svære følelser, sår og håbløshed.

Den sårede partner føler ofte et stort svigt og kæmper med mange svære tanker og følelser som det kan være svært at håndtere alene. Den partner som har svigtet i forholdet, kæmper ligeledes med svære følelser af skyld og skam omkring den smerte som er blevet forvoldt og med frygt for hvad fremtiden vil bringe. ​


John Gottman terapi efter utroskab.

John Gottman har igennem en årrække forsket i hvad der skal til for at genopbygge tillid og komme ud på den anden side efter utroskab, med et forhold som er helet og sundt igen. Det er den metode vi også bruger når vi arbejder med utroskab. Kort beskrevet består terapien af 3 trin:

Trin 1: Forsoning (Atone) - Hvor følelser starter med at blive helet og tillid genopbygget.


Trin 2: Forbindelse (Attune) - Hvor partnerne nærmer sig hinanden på det følelsesmæssige og relationelle plan.


Trin 3: Forandring og genopbyggelse (Attach) - Hvor parterne beslutter at komme videre og bygge deres forhold op på en ofte ny og bedre måde end det før har været.


Hvor lang tid det tager kan variere meget. Nogen føler sig klar til at komme videre efter nogle få terapi sessioner, mens andre har brug for mere tid til at skabe tillid og genopbygge forholdet.

Læs mere og bestil en gratis tid for at høre nærmere om Gottman terapi efter utroskab:


[1] EUROMAN, Af Mie Christensen, 08. aug. 2017.

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page